Nadine heeft een wereldreis gemaakt!!!

Onze 12-daagse vakantie te Italië, Süd Tirol was heerlijk en Nadine is supersuper braaf geweest. Heenreis (12 uur reistijd) ‘s-nachts heeft ze vrijwel de gehele rit geslapen. Nadine en ik reden mee met Theo en Beans en Ronald is de volgende ochtend oppe motor gekomen. We hebben fantastisch weer gehad, elke dag zonnig 25 graden en heel erg veel ondernomen met een baby eigenlijk. Toffe kodakmomentjes bij mooie kapelletjes, zwetende mammie die de kinderwagen omhoog duwt op de zgn. leichte wandelroutes, pfoe en pappie oppe motor.

Van shoppen in Meran tot musikfest in Völlan, van bergwandelingen met draagzak tot stadstour met buggy, van toeren in de bergen tot 2-daagse uitstap naar het Gardameer, van Bauernhof tot stacaravan (die is wel errug gehorig en wiebelig met een baby), elke dag Tiroler frühstück en ’s-avonds uit eten. Nadine heeft de hele week met de pot meegegeten, dat was enorm lachen, toen we gingen at ze naast de borstvoeding slechts enkele fruit- en groentehapjes en nu pizza, apfelstrudel, kaiserbrödchen met marmelade, kaiserschmarren, röstkartoffel, broccoli etc. etc. (zeker niet vertellen te consultatiebureau ;-). Ze vindt echt alles lekker en zit dan heerlijk zonder tandjes te smakken. De keuze om naar een bed&breakfast Bauernhof met gebruik van gezamenlijke keuken te gaan was ideaal, alle comfort plus hausgemachte en zelf verbouwde streekprodukten bij de hand (marmelade in vele soorten, appels, pruimen, frambozen, vijgen, noten, eieren), er was een kinderbedje met dekbed (oei fout hè, ik had wel een dun onderslaapzakje mee) een badje, een speeldeken etc. etc. We zaten heerlijk op het balkon of in de tuin als Nadine een dutje deed. Da Martha (gastvrouw) heeft me tig keer gevraagd of ze nog iets voor ons kon betekenen of moest wassen, iederen in huis incl. andere gasten waren heel lief voor Nadine. Niks geen gesleep met mineraalwater, want het water uit de kraan kun je gewoon gebruiken.

Terugreis overdag ging ook prima, het weer is omgeslagen, veel regen onderweg, maar het gehobbel in de auto is voor een baby slaapverwekkend genoeg en met enkele favoriete speeltjes is het prima gelukt. Ronald heeft behoorlijk afgezien in de regen, water in de sjtevele en tikje stijf zeg maar…

Nu thuis nog een paar dagen lekker wat aanrommelen* en dan is het weer voorbij ahhh (*wat heet, hebben een mega aktiepuntenlijst o.a. wasberg verwerken, doopviering voorbereiden). Gisteravond smulde Nadine met neefje Tren hutspot te verjaardag van peettante Christel en vandaag heb ik haar een bruine boterham met stroop aangeboden en ook die vindt ze heerlijk.

Deesz&&